Star Stable

Spelbranschen är en ständigt växande bransch med otaliga grenar och inriktningar. En svensk online-spelsuccé som sticker ut från mängden är Star Stable, äventyrsspelet med inriktning på hästar som riktar in sig mot unga tjejer. Här kan spelarna, förutom att ta dagliga ridlektioner och sköta sin häst, få hänga med andra spelare samtidigt som de får uppleva och utforska en magisk och spännande historia från hästryggen. Sedan starten 2011 har spelet växt enormt och har idag har Star Stable flera miljoner användare världen över. Och det ser ut som att det bara fortsätter uppåt. Star Stable är det svenska hästspelet som gör succé internationellt!

Ett magiskt universum

Så vad är då grejen med detta populära spel? För att kunna spela Star Stable behöver man installera programvaran på sin dator. Sedan får man möjlighet att själv skapa sin egen karaktär och ge den ett unikt namn och utseende. Man får sedan även välja och namnge sin egen häst som man kommer att ha med sig under spelets gång. När du är klar med detta så anländer du och din karaktär till spelets universum – den fiktiva ön Jorvik. Jorvik är ett magiskt fantasy‑universum som skimrar i ett rosa-lila glitter och är fullt av spännande hästraser och mystiska äventyr. Redan i början av spelet blir du introducerad för några av huvudkaraktärerna på Jorvik och sakta men säkert får du lära dig hur spelet går till. Att börja spela Star Stable är gratis, tills att du har nått level fem. Då får du möjlighet att välja mellan olika abonnemang.

Varje vecka på onsdagar sker olika uppdateringar i spelet. Det kan handla om nya hästraser, platser eller uppdrag. För, förutom att rida runt på ön, ta hand om din häst och umgås med andra spelare, så följer spelet ett mystiskt äventyr där du som spelare får lösa olika uppdrag för att ta dig framåt i spelet. Själva storyn går ut på att det finns ett företag på ön som vill förstöra den. Klarar man sina uppdrag så får man pengar i form av Jorvik Shillings. Uppdragen ger även erfarenhet som ger dig ett bättre rykte, vilket gör att du kan skaffa bättre utrustning och nya kläder. Det finns också möjlighet att köpa så kallade Star Coins för riktiga pengar.

 

Star Stable blir boktrilogi

Tidigare i år stod det klart att det nu ska släppas en boktriologi baserad på spelet, och även denna ska utspela sig i just Jorvik. Böckerna skrivs av Helena Dahlgren och handlar om de fyra tjejerna Lisa, Linda, Alex och Anne, som tillsammans kastas in i ett omtumlande äventyr när onda krafter börjar anas på ön. Den första boken släpptes i år och heter Ödesryttarna: Jorvik kallar. Här kan inbitna spelare som redan är bekanta med Jorvik få en djupare bakgrund till öns historia och öde, medan läsare som inte tidigare har spelat Star Stable välkomnas i det magiska Jorvik-universumet. Hittills har boken engagerat läsare världen över och del två och tre planeras att släppas under nästa år, så det är bara att vänta för att se vad dessa böcker kommer att bjuda på!