Ridklubbar i Sverige

Intresserad av att börja i någon ridklubb? Här nedan så kommer jag att sammanställa några olika ridklubbar som finns, och kanske hittar nu någonting som passar er.

Alleby ridklubb

Här har de olika ridskolehästar, som finns listade.

Det finns även privathästar, privatponnys och unghästar att tillgå.

Privathästar är vad det låter, privatpersoner som är ägare till dessa, som också finns öppet att se. Man betalar en medlemsavgift per år, och under år 2017 så kostar det 375 kr för senior och 300 kr för juniorer. Ridklubben finns i Torslanda.

Malmö ridklubb

Hit kan även funktionsnedsatta personer vända sig som vill börja rida, de har stor erfarenhet av detta. De vänder sig till barn, ungdomar och vuxna.

Jag tycker om detta koncept och det är inte alla som tar emot alla heller, det ska man ta reda på. Man kan hitta information gällande deras instruktörer och dess terminsplanering, deras priser och mycket mer på deras sida.

Karlstads ridklubb

Denna ridklubb står som värd till VM i hoppning, och det är en stor bedrift. De är väldigt aktiva i olika tävlingar och det finns mycket stöd att få. Kostnaderna här ses på deras hemsida också.

”Medlemsavgift kalenderår:

Junior 250 kr

Senior 400 kr

Familj 800 kr

Vid betalning av årsavgift 1 november–31 december gäller medlemskapet resten av året och hela nästkommande år. Alla medlemmar omfattas av SvRFs olycksfallsförsäkring.”

Gråbo ridklubb

Detta är en mindre ridklubb som äger 11st hästar och ponnys. De har utbildningar för både barn och vuxna dessa är från nybörjare till avancerade. Det finns mycket information om olika träningar, tävlingar med mer på deras hemsida inklusive en gästbok.

Arbogas ryttarsällskap

Här finns även en möjlighet att bli en så kallad stödmedlem för 250 kr/år 2017. Det finns olika tävlingar, cuper, information om tävlingsresultat och mycket mer om det på deras sida. Men jag tänkte i alla fall nämna någonting som är användbart. Om du är eller ska bli en ARS tävlingsryttare så ska du veta att det finns olika förmåner såsom rabatter, att föreningen står för lagavgiften som är 1800 kr per lag för de som vill kunna tävla i allsvenskan och lagen har under två gånger per termin en möjlighet att boka ridhuset för träning med laget kostnadsfritt. Ett bra alternativ eller hur? En mycket bra möjlighet tycker vi, och det finns säkerligen bra skäl att börja på allvar.

Solvalla

Här finns det enormt mycket tävlingar, trav men också bakluckeloppisar. Solvalla är väldigt stort och säkert har de flesta av er hört talas om Solvalla, sett det på tv eller kanske till och med varit där. De har även någonting som heter program online, där man kan skaffa sig prenumerationer på travprogram under olika lång tid. Restaurangpaket med hotell är bara ett av alternativen som också finns att tillgå.

Vi hoppas att ni har fått lite mer kött på benen gällande detta, och jag kommer att kunna återkomma med mer godis åt ridälskarna. Det finns aldrig för mycket tips och råd att få.