Hästar, livets ynnest!

Det är underbart att rida, jag känner mig fri jämfört med vad jag gör utan hästarna

Så känner sig nog många som älskar att rida, jag gör det i alla fall. Det finns många fördelar med hästar, däribland att ridning utgör en mycket viktig och ypperligt bra träning såsom core-träning, det tränar bäckenet och är man redan stark i bålen, så kan man bara bli starkare överlag. Webbsidan ridsport.se påpekar flera olika syften och fördelar med ridning. Till exempel så är det inte bara bra fysiskt utan även psykiskt och den mentala hälsan.

Men sen är det också otroligt roligt, tiden flyger förbi. Man kan utmana både sig själv som ryttare men också hästen på flera sätt, till exempel genom olika typer av tävlingar som finns. Det finns olika hindertävlingar, lopp med mera som gör allt så mycket mer spännande också. Personligen anser jag att romantiken ökar med hjälp utav ridning. Att ta en ridtur med sin älskade eller en dejt, i en underbart vacker natur är som bäddat för en romantisk start.
Hästraser

Olika hästar som finns, vilket kan vara svårt att bestämma sig för, just vilken typ av häst man ska ha. Jag listar några härnedan;

Shirehäst

Freiserhäst

Islandshäst

Arabiskt fullblod

Fjordhästar

Tinker

Arravani.

Det finns över 170 olika raser, vilket ni kan se om ni klickar på länken. Där kan man också se en liten specifikation av vad det är för en häst, bland annat storleken och så.  Jag rekommenderar starkt att man läser på om en ras innan man väljer att skaffa en häst. Vad ska du använda den till? Ska den tävla är det med fördel att den är fullblod tycker jag. De kan poängsätta hästens ras, välmående beroende på vilken typ av tävling den är aktiv inom.

Kanske ska din dotter eller son få en häst i present? Vilken häftig överraskning som kommer att bli barnets bästa vän och finnas med länge. En häst kräver också väldigt mycket omsorg och omvårdnad. Det är ingenting man bara köper. Utan det är nu dags att sätta sig in i vad en häst behöver.

Hitta rätt stall

En bra början är att hyra eller bygga ett stall till hästen med mycket utrymme. En skyffel, hink och något verktyg att skrapa hästskon med är också viktigt. Alla väljer olika verktyg, men en skrapa är vanligast. Det ska finnas en stor hage för hästen att utforska, springa i och även bara njuta i om den så vill om dagarna. Den behöver komma ut dagligen och detta är ett stort arbete. Borsta manen, massage och mycket kärlek gör din häst fulländad och lycklig! Man får minst lika mycket tillbaka, oftast mer. Att alla djur kostar även med veterinärer är alla mer eller mindre införstådda i, ta reda på om hur just du kan försäkra din häst på bästa sätt.

Hö och äpplen är det vanligaste jag gett till hästar som jag växte upp med hos min farmor. Jag älskade verkligen att vara där. Det kändes inte som ett måste, utan det är mer lycka faktiskt.

Känslan att sova tillsammans med hästen i båset ibland, var helt underbart. Jag fann min bästa vän, gör det du också!